Curs de modelat de figures

Les figures són un element bàsic del pessebre. A part de mostrar el misteri de la vida de Jesús que es vol representar algunes de les seves característiques condicionen l’ordenació de l’espai a crear al seu entorn. És per això que difícilment un pessebrista concebrà la seva obra sense tenir-les en compte. Succeeix sovint que les disponibles en els catàlegs dels figuraires no s’ajusten a les escenes que els creadors han imaginat. La solució de fer-les fer a un artesà segons una particular descripció encareix en gran manera el producte final, que arribant a l’extrem de ser un “palillo” passa a ser econòmicament inassequible per a molts. Tot i així entre els afeccionats al pessebre no hi ha gaire costum de modelar les pròpies figures.

Descripció

El curs de modelat de figures es va pensar inicialment per mostrar que el modelat no és per definició un art reservat a una minoria. Els participants en el curs veien de prop les expertes mans del professor que, prèvia sol·licitud dels alumnes que proposaven característiques i posició de la figura, passava a realitzar-la alhora que anava explicant la teoria de la seva concepció fins la finalització de la peça.

Pel curs 2019 s’ha avançat en els objectius i els assistents modelaran figures. Sempre amb el guiatge del professor Pere Catà que suma a una habilitat manual prodigiosa, un gran domini de la tècnica i un minuciós coneixement de l’anatomia humana gràcies a la seva formació com a metge traumatòleg.

Calendari curs 2019

Duració de 18 hores, en horari de 18 a 20h. el segon i el quart dijous de cada mes. Inici del curs la setmana següent al dos de febrer – la candelera – i fins juny en funció de les festivitats del calendari.

Localització

Associació de Pessebristes de Barcelona
c/Lledó 11, entresol 08002 Barcelona