Curs de tutoria I

El curs de tutoria I fa una immersió plena, però senzilla, en la tècnica de l’escola de Barcelona. Té els seus antecedents en els cursos teòric-pràctics de llarga durada iniciats el 2005 al Centre Cívic de les Cotxeres de Borrell ( Bcn ) que es van traslladar al Palau Mercader a meitat del curs 2012-2013.

Descripció

El curs mostra la confecció d’un pessebre, (diorama artístic de pessebre de guix), amb la tècnica pessebrística mundialment coneguda com “ Escola de Barcelona “.
La dinàmica pedagògica que s’hi aplica possibilita la fàcil interiorització del procés creatiu complet.
L’alumne fa el pessebre segons el seu particular disseny. A falta “ d’idees” es facilita material per concebre’l.

S’inicia el curs amb una concisa explicació teòrica dels principis bàsics de la perspectiva aplicada al pessebrisme i tot seguit es comença la construcció del diorama aprenent a manipular el guix. Sobre la marxa de cada pessebre en particular s’exemplifica la perspectiva.
Es tracta d’assolir la teoria mitjançant la pràctica.
Semblantment es tracta la il·luminació, la pintura, la presentació… a l’avançar en la realització del diorama.
També s’informa d’on i com trobar tot el relacionat amb els pessebres.
Aquest sistema d’aprenentatge requereix grups reduïts: 12/15 persones màxim.
Professor a càrrec del curs Agustí Térmens. Mestre Artesà en l’ofici de pessebrista (Generalitat de Catalunya) i Insígnia d’or de la Federación Española de Belenismo.

Calendari curs 2019

Duració de 60 hores en horari de dimecres de 17’30 a 20’30 hores. 1 dia / setmana durant 20 setmanes. Organitzat en dos blocs de 30 hores. Inici del curs setmana següent al dos de febrer – la candelera – fins a juny/juliol en funció de les festivitats del calendari.

Localització

Associació de Pessebristes de Barcelona
c/ Lledó, 11 2n 08002 Barcelona